Adélka a její letošní touha si zahrát Pardubickou juniorku
Pavel Severýn, 9.6.2015

O víkendu 16.-17. května se na kurtech v Novém Bydžově konaly východočeské oblastní přebory dorostu. Ohledně nejtradičnějšího a nejznámějšího českého turnaje Pardubická juniorka to znamená prakticky kvalifikace na tento turnaj. Pro letošní sezónu byla kvóta pro holky z východních čech taková, že na Juniorku postoupí pouze dvě nejlepší, avšak horkých kandidátek na postup je tak pět. Samozřejmě na tomto turnaji nesměla chybět ani hlinecká hráčka Adélka Wasserbauerová, která si na postup brousila zoubky. Byla by to její třetí účast na juniorce, při jejím třetím roku hraní v dorostenecké kategorii. No ale těžký úkol před ní - dostat se do fínále.
Áďa byla v turnaji druhá nasazená, ale v její půlce pavouku byly velmi těžké soupeřky. Takže již před turnajem lehce roklepaná kolínka, ale s chutí do toho a půl je hotovo (půl je málo, to by nebylo ani na čtvrtfinále).

První kolo a zápas proti Elišce Pečenkové, která hraje za nedalekou Skuteč. Tuším, že Eliška jezdila v zimě trénovat i do proslulé hlinecké nafukovací haly, takže měla jistě řádně natrénováno. Naštěstí Eliška je teprve prvním rokem dorostenka a ještě nedosahuje kvalit Adélky, takže zápas celkem na pohodu, i když v obou setech se Eliška ujala vedení 1:0 na gamy. Tyto gamy vždy ukončila "prasátkem" a tudíž štěstíčko stálo na její straně. Adla avšak vždy poté zbytek setu kontrolovala, první set ukončila esem a po výsledku 6:2 6:2 se dostala do druhého kola.

Druhé kolo a Hanka Bezdíčková, další odchovankyně skutečského oddílu. Hanka je věkem ještě starší žákyně, ale naší Adélky se ani omylem nezalekla. V prvním setu se Hanka ujala vedení 5:2 a dokonce si vypracovala 2 setbally. Naštěstí tyto setbally nevyužila a Adélka dokázala otočit na 7:5. Tímto dlouhým setem soupeřku i trošku unavila a ve druhém již na Adélčiny přímky nestačila a po výsledku 7:5 6:0 Áďa postupuje do třetího kola resp. do čtvrtfinále.

Čtvrtfinále a Hanka Kvapilová. Dlouholetá hráčka AGROFERTU Prostějov hrající letos za Žamberk. S touto hráčkou hrála dokonce při nedávném mistrovském utkání dospělých Adélčina sestra Terezka, která po boji dokázala vyhrát. Takže večer doma v pokojíčku proběhla taktická porada se svojí zkušenější sestrou Terkou. První set probíhal nad očekávání celkem hladce a vítězstvím 6:3 se ujímáme vedení. Je vidět, že se držela taktických pokynů z pokojíčku. Druhým setem se zápas ale komplikuje - 4:6. Hurá na set třetí. V něm za stavu 1:1 se koná nejdelší gam zápasu. Adélka spousta výhod, kterou bohužel ani jednu nevyužila..Takže stav 1:2 a v hlavičce se začínají honit myšlenky, že na Juniorku se budem muset dostat jiným způsobem, než jako finalistka přeborů. Tak to pokračovalo až do stavu 1:5, Adélka prostě nevěděla kudy kozy hnát. Naštěstí si pak vzpomněla na svoji sestru, že jí 14 dní předtím porazila, navíc stále neslyšela gong, takže bojovat bojovat.. Navíc Hanka další gam Ádě vyházenýma míčema darovala a najednou stav 2:5. V minulém zápase tento stav byl též a taktéž Adla set dokázala vyhrát. Čerstvá krev se vlila do žil Adélce (bez transfuze) a bojovala jako lev. Hanka si ale dokázala vybojovat i matchball, a luxusním beckhandem po lajně se pokusila zápas ukončit. Naštěstí 10 cm vedle, úúúff :) Bojovalo se dál. Byly to dlouhé, vyčerpávající výměny a nejednou tu byl stav 6:5 a 40:30. Adélka si řekla, teď nebo nikdy a vsadila vše na jednu kartu. Tuto kartu naštěstí nemusela ani vytahovat (bůh ví, jak by to dopado), pač Hanka ukončila zápas vlastní dvojchybou. Takže po infarktovém zápase výsledek 6:3 4:6 7:5 a semifinále je tu. Už jen jeden zápas.

V semifinále již na Adélku čekala Natálie Kmošková, pardubická odchovankyně. Natálka stejně jako Hanka předtím neztratila v turnaji zatím ani set. Adélka si naštěstí řekla, že po 2 a půl hodinovém čtvrtfinále si další zápas nechce moc komplikovat. Svého plánu se držela náramně a první set vyhráváme 6:1. To by ale nebyl ženský tenis, kdyby vše pokračovalo tak jak má. Druhý set 0:3, 1:4, 2:5 - Adélky oblíbený stav. Takže šup, přepnout zpět na vyšší level a najednou hurááá 7:5 vítězství. Aby nebylo těch shod náhod málo, tak soupeřka opět ukončila zápas dvojchybou.
Teprve za pár minut to Adélce došlo - a co vlastně?? No že je to doma - Pardubická juniorka 2015 bude opět s hlineckou Wasserbauerovou účastí - juchůůůůů.
No ještě se ale muselo dohrát finále turnaje. To se dohrávalo v pondělí, takže se Adélka musela ulít ze školy. Škoda, že už nestuduje na základní škole a neulila se ze zeměpisu u pana učitele Rakouše. Takhle to museli odprdnout jiní :) No k vlastnímu finále.

Finále a Nikola Novotná. I přes kvalitní ranní rozehru na žebříčkově nejlepší hráčku kraje a první nasazenou turnaje prostě nestačila. Zápas to nebyl špatný, ale Adélka se svým výkonem nebyla ani trošku spokojená. Možná to bylo zaviněno již jistým postupem na juniorku a né takovou koncentrací na zápas, možná právě díky zklamání za zameškanou školu. Nyní to byla právě Adélka, kdy při setballu soupeřky dala dvojchybu. Posledním gamu utkání jí navíc praskl výplet a deprimovaná novou raketou a nesoustředěním se Ádi beckhandový return končí v síti a tím i celý zápas. Sice to bylo za stavu 2:5, ale tentokrát to prostě nevyšlo ani při tomto Ádi oblíbeném stavu. Takže prohra 3:6 2:6 a druhé místo v kraji - není to špatné né? :)

A hlavně postup na 88. ročník Pardubické juniorky. Takže všichni povinně dát do diářů termín neděle 9. srpna 2015, kdy na tenisových dvorcích LTC Pardubice na kurtu č. 7 nastoupí Adélka Wasserbauerová ke svému zápasu. Loni zde vybojovala postup do druhého kola, tak bychom byli rádi, když by se to zas o něco zlepšilo. A k tomu jí dopomáhej její tenisový um ;)


Komentáře:
Štěpán Bonaventura
9.6.2015 12:45:12
gratulace i od Veteránů neregistrovaného typu Š. Bona
 

Podporují nás: