Mistrovská utkání minitenistů
Pavel Severýn, 11.5.2016

Děkuji kapitánovi dospělých za motivační článek a i já se budu snažit vám popsat jak si doposavaď vedou naši milí nejmenší - minitenisti. Budu popisovat tři zápasy, tak stručnost ode mě taky asi moc nečekejte. V neděli na prvního máje jsme vyrazili směr Pardubice na tamní kurty Pernštýn, kde jsme měli odehrát 2 zápasy. Dorazili jsme o půl hodinky dříve, aby se dětičky mohly řádně roztrénovat. A ve 14:00 to vše vypuklo. Pro všechny naše hráče to bylo vůbec první mistrovské utkání, co kdy hráli.

První zápas nás čekal proti domácímu družstvu TK Pernštýn 1897 Pardubice. Naši šli do zápasu ve složení Nela Marešová, Monika Hromádková, Petr Lelek a Adrian Škroch. Hrálo se na dvou minikurtech, takže jako první šla hrát Nelinka proti Matyášovi Pašťálkovi a Monička proti Nikol Nečasové. Nelinka vlítla na soupeře ve velkém stylu a svůj zápas vyhrává 10:3 10:5. To Monička to měla mnohem vyrovnanější. První set sice jednoznačně vyhrává 10:3, avšak druhý set po vyrovnané bitvě ztrácí poměrem 8:10. Třetí set je též vyrovnaný, avšak opět má více štěstí soupeř, který vyhrává 6:10. Takže 1:1 na zápasy a to již nastupují na kurty Adrianek a Petík. Adrianek hrál s Tomášem Pelikánem. První set ztrácí poměrem 6:10 a druhý set je boj o každý míček. Stav druhého setu vrcholí za stavu 9:9, kdy tím šťastnějším je opět soupeř (takže 9:10). Petík hraje proti Kryštofovi Čapounovi. Toto jméno je po Pardubicích tenisově vyhlášené, ale Petík se ho nezaleká. Konečně máme trochu štěstí, pač první set taktéž vrcholí za stavu 9:9, avšak konečně se šťastným koncem pro nás. Druhý set je již jednoznačnější a Petík ho vyhrává 10:2. Tudíž po první rundě zápasu 2:2. To je drama - hned takhle na začátek.
Druhou rundu si jedničky a dvojky vymění zápasy a to samé trojky se čtyřkou. Takže Nelinka hrála proti Nikol. Nelinka zodpovědným výkonem vyhrává 10:4 10:3. (3:2 pro nás) Monička si to dělá opět dramatický, když zápas opět vrcholí třetím setem. V něm ale Monička setřásla poslední kousek nervozity a po setech 10:6 7:10 a 10:5 získává zápas ve svůj prospěch. 4:2 vedem. A sou tu poslední dva zápasy. Adriánek proti Kryštofovi. Kluci si nedarujou žádný míček a celý zápas je velmi vyrovnaný. První dva sety z 7:10 10:8 a opět tu máme třetí set. A opět drama až do konce. Bohužel pro nás opět se štěstíčko přiklonilo k soupeřovi, který vyhrává 8:10 a stahuje na 4:3 pro nás. Ale na kurtu Petík. Jeho soupeř Tomáš sice vyhrává první set 6:10, ale Petík se nevzdává a druhý set získává ve svůj prospěch 10:7. Ve třetím setu se Petík ujímá výraznějšího vedení, který až do konce neztratí a vyhrává 10:4. A pátý bod je doma a první vítězství 5:3 taktéž. Podrobnější zápis k utkání si můžete prohlédnout zde. I když nevím proč byste to dělali, když sem vám to tady tak krásně popsal :)

Chvíli odpočinek a hned se jde hrát další zápas proti týmu Tenisový klub Jan Ševeček. Náš tým je nalosován jako domácí. Naši hrají ve stejném složení jako předchozí zápas. Takže jako první na kurt jde hrát Nelinka, proti hlinečákům zmámému z turnajů, Adamovi Vitáskovi. Adam byl jedním z nejlepších hráčů zimního seriálu turnajů a Nelinku poráží 2:10 4:10. Monička hrála proti Martinovi Šmídovi. První set ji rychle utíká 1:10. V druhém se zlepšuje, avšak taktéž to nestačí 7:10 a po prvních dvou zápasech 0:2. Na kurtu v tu chvíli ale už byl Petík, který plní roli favorita ve své věkové kategorii a vyhrává proti Nině Kaplanové 10:4 10:6 a stahuje na 1:2. To Adriánek hraje dramatičtější zápas. Jeho souper Martin Semerád v prvním setu na Adriánka nestačí, 10:6 pro nás, avšak stačí na něj v setu druhém 6:10 a zápas opět jde do setu třetího. Tento set nabídl spoustu krásným výměn a dramatických situací. Tou je opět stav 9:9 a rozhodující míček. Bohužel opět štěstí při nás nestálo a rozhodující bod získává soupeř a v tu ránu 1:3 na zápasy. Škodíček, škodíček. Na kurt hnedle jde Nelinka a Monička proti vyměněným soupeřům z prvních zápasů. Adam je zřejmě na jaře ve výborné formě a Moničku poráží 4:10 5:10. Nelinka avšak se oklepala z prohry z prvního zápasu a Martina poráží 10:4 10:9 a stahuje na 2:4 na zápasy. Petík zřejmě dobře vyspaný a výborně připravený neprohrává ani svůj 4. zápas dne a Martina poráží 10:7 10:8 a stahuje na 3:4. Poslední na kurtu zůstává Adrianek proti Nině. Opět štěstíčko v koncovce druhého setu zajišťuje soupeři (7:10 9:10) rozhodující pátý bod. 3:5 pro soupeře - podrobněji zde. Avšak všichni hráči podali na kurtech velmi pěkné výkony a domů odjíždíme spokojeni se vztyčenou hlavou a nanukem v ruce.

Týden na to, v neděli 8.5., hrajeme další zápas, konečně doma v Hlinsku. Opět půl hoďky před zápasem rozpink s Terezkou a hurá na to. Zajíždí k nám tým LTC Pardubice. Zápas ovlivňuje vítr o stupni 5, který fouká ze severních směrů. Naši opět stejné složení jako před týdnem. Opět hrajem na dvou minikurtech, takže začíná jako obvykle Nelinka a Monička. Nelinka proti Nicolasovi Novákovi dokáže po prvním prohraném setu 3:10 urvat set druhý 10:9. Set třetí je bohužel opět v režii soupeře v poměru 6:10. Podobně Monička dokáže proti Matyášovi Vondráčkovi dostat zápas do rozhodujícího setu. V něm se ale opět nedaří a po výsledku 3:10 10:6 a 0:10 ztrácíme první dva zápasy. Na kurty ale nastupuje dvojice Petík a Adriánek. Petík proti Matyáši Kašparovi, kterého poráží 10:5 10:5 a Adriánek po super výkonu vyhrává nad Aničkou Marešovou 10:7 10:3. Tudíž chlapci srovnávají na 2:2 na zápasy.
Na další rundu nastupuje Monička proti Nicolasovi, který má v Hlinsku opravdu výbornou formu a Moničku poráží 0:10 5:10. Nelinka sice Matyášovi vzdoruje, ale bohužel nezvládá koncovky setů a taktéž prohrává 8:10 9:10. Petík vstupuje do zápasu s Aničkou lehce nervózně, ale nakonec zvládá zápas s chladnou hlavou, vyhrává 10:7 10:2 a stahuje na 3:4 na zápasy. A opět poslední na kurtu Adriánek proti Matyášovi. Myslím si, že většinu třísetových zápasů, co byly tento den odehrány, ovlivnil i vítr. Na jedné straně, po větru, to prostě šlo a proti to šlo trošku ztuha. Bohužel pokaždé naši hráči začínali právě proti větru, tudíž třetí set býval v náš neprospěch. Tak tomu právě bylo i v již zmiňovaném posledním zápase. Nejdřív výhra Matyáše 6:10, poté Adriánek 10:5. V rozhodujícím setu oba hráči bojovali jako lvi, Adriánek navíc i proti větru. Dokázal se s tím solidně srovnat a držet s Matyášem krok. Stav posledního setu má rozhodnout opět pouze jeden míček. Stav je totiž 9:9. Bohužel krásné umístěné podání Matyáše stačil Adriánek vyškrábnout pouze do sítě a tudíž rozhodující bod získává soupeř. Prohráváme 3:5, ale opět musím všechny hráče pochválit jak moc pěkně hráli. Věřím, že příště bude při nás stát i více toho štěstíčka, které nám doposavaď zas tak moc nepřálo. Podrobný zápis si opět můžete prostudovat zde
A kdy že to budeme hrát? V neděli 22.5. jedem opět do Pardubic na kurty LTC, kde sehrajeme opět dvě utkání. Odvetu proti LTC a též odvetu proti Pernštýnu.


Komentáře:
 

Podporují nás: