Druhý mistrák dospěláků
Pavel Severýn, 15.5.2017

Tak týden se s týdnem sešel a hlinečtí dospěláci hráli další zápas..k tomu se sešel další týden s týdnem a já píšu článek o tom jak si chlapci a děvčata vedli. Za soupeře jsme 6.května měli tým TK Pernštýn 1897 Pardubice B a měli sme hrát na domácích kurtech. Bohužel v den zápasu hlinecké kurty stále nebyly připravené, tak po domluvě se soupeřem sme se domluvili, že budeme hrát na jejich kurtech. Bohužel ten den se na soupeřových kurtech hrály další utkání jak 2.ligy, tak starších žáků, tak babytenisu, takže sme museli začínat až ve 14:00. Nastoupili sme v sestavě Stánek, Karel, Michal, Sevča, Terezka a Míša. Sevča měl bohužel ale večer hlídací povinnosti, takže již na začátku bylo jasné, že čtyřhru nestihne a bude ji muset odehrát Minda. Nu ale pěkně od dvouher.
Nastoupili sme hned na 4 kurty, první dva kluci a dvě děvčata. Stánek hrál proti Ondřejovi Palečkovi, Karel proti Pavlovi Hrubém. Terezka proti Hance Bezdíčkové a Míša proti Elišce Pečenkový. Nečekaně nejrychlejší zápas odehrála Míša, které svoji trpělivou hrou nedala Elišce žádnou šanci a po výsledku 6:1 6:1 sme se ujali vedení 1:0 na zápasy. Bohužel pouze na 3 minuty, protože po těchto třech minutách dohrává Stánek svůj zápas, který prohrává 0:6 4:6. Bohužel Stánek se chytnul až za stavu 0:3 ve druhém setu, ale to již bylo pozdě.
Terezka se letos rozhodla, že bude hrát dlouhé zápasy, takže o jejím zápasu až po Karlovi, který hrál s hráčem, kterému minulý rok nedal šanci. Jenže každý rok je jiný a co se neděje? Karel prohrává první set 2:6?? Ve druhém setu ale Karel se začíná chytat a ujímá se vedení dokonce až 5:0. Ale co? Od té doby to přestává lítat do kurtu a najednou z ničeho nic je to 5:7 a 1:2 na zápasy
Nu jdem tedy k té Terezce. V tu dobu má Terezka již velmi natrénováno (však minulý týden hrála misták) a Hance, které byla papírový favorit, vzdoruje. Dokonce se ujímá v prvním setu vedení 5:4 a vypracovává si setbal. Ten nevyužívá a pokládá to její psychiku. Z fleku 5:7. Terka přemýšlí, že musí nějak odpočnout. Naštěstí soupeřka bere odpočinek za ní, když po prvním setu odchází na toaletu a Terezka si může na lavičce odfrknout. Neví jak to má případně zvládnout, pač na tříseťák určitě nebude mít dostatek sil. Miška ji radí, že když ji dá v druhým setu kanára, tak že to ani nepocítí. Nu Terezka je děvče chápavé a bere si Míši rady k srdci - resp. k raketě a druhý set vyhrává opravdu poměrem 6:0. To by nebyl třetí set, aby to bylo nějaká jasnačka. Naštěstí Terezka nenechává fanoušky zas v takové nervozitě jako minulý týden a koncovku třetího setu zvládá a vyhrává celkově poměrem 5:7 6:0 6:4.
A je to 2:2.
Sevča v tu dobu již hraje s Pavlem Procházkou a Michal s Tomášem Čapounem. Sevča hraje dramatičtější pouze první set, který nakonec vyhrává 6:4. Ve druhém již to jednoznačnější a vyhrává 6:2 a ujímáme se vedení 3:2. Opět ale pouze na tři minuty, pač za tuto dobu Michal prohrává s Tomášem jednoznačně 1:6 2:6. Co sem stačil zkouknout, tak Tomáš svoji přesnou a nekazící hrou nedal Michalovi moc šancí.
Nu 3:3 a jde se na debly. Bohužel pro Hlinsko Sevča musí odjet, takže musíme taktizovat jinak než sme si to plánovali. Nakonec se rozhodujeme, že riskneme porazit první debl, pač Stánek musí být na první pozici a posíláme ho hrát s Karlem. Kluci hrajou proti Ondrovi s Pavlem Hrubým, ale věří si ně, i když s nima prohráli singly. Michal s Mindou rychle prohrávají s Tomášem a Pavlem Procházkou 3:6 0:6.
To zas holky si na soupeřky příliš v deblu nevěřili, ale zápas zvládají a vyhrávají 6:2 7:6. (tuším, že říkaly, že v druhém setu vedly 5:2, ale drama přece musí být). Takže 4:4 a na centru se hraje zápas jedniček a dvojek. První set naši kluci prohrávají 3:6. Druhý set ale najednou to jde a ten naopak vyhráváme suše 6:1. Ve třetím setu se hned ujímáme vedení 1:0 a kluci ale nejednou pomalu usínají na vavřínech. Najednou to tam zas nelítá a z ničeho nic je to 2:6 a tudíž prohra:(
A tudíž i celková prohra 4:5 Bohužel to prostě nebyl náš šťastný den, Karel kdyby vyhrál druhý set, bo kdyby Sevča nemusel odjet mohlo to být úplně jinak, ale na kdyby se nehraje a musíme se z toho sebrat a soustředit se na další zápas.
Po tomto zápase máme týden volno (ten teda už uplynul) a 20.5. jedem hrát opět do Pardubic tentokrát na Teslu. Snad již konečně budem mít dostatek štěstí a něco uhrajeme. Tak držte pěsti.
Podrobné informace o zápase s Pernštýnem je opět možno si prohlédnout zde a já doufám, že už konečně namotivuju nějaký ostatní kapitány, aby nám popsali i jejich zápasy, ať víme jak se daří hlinečákům i v dalších kategoriích.


Komentáře:
 

Podporují nás: