První turnaj v nafukovací hale
Andrea Mlynářová, 9.12.2014

Turnaj starších žákyň (6 – 8. 12 2014)
Na začátku prosince, ve dnech 6 – 8. 12. 2014, se v areálu hlineckého Tenisového klubu konal první tenisový turnaj v nové nafukovací hale. Kurty ovládla děvčata v kategorii starších žákyň. I přes stálou rekonstrukci tenisové základny, se turnaj vydařil. Veskrze všichni naši novou halu chválili, což přebylo „horší“ dojem z nedodělaného zázemí.
Na turnaj se sjelo celkem 17 děvčat z celé republiky, mezi nimi také naše vynikající starší žákyně – Míša Štorková (6 BH). I přes počáteční zmatek celý turnaj proběhl úspěšně.
Všechna děvčata bojovala urputně o každý míček, avšak, jak už to v tenise chodí, ne všechny výsledky takovémuto boji odpovídaly. Do semifinále dvouhry se naše Míša nedostala, jelikož se nalosovala na jediné předkolo a po jeho úspěšném zdolání, nastoupila proti první hráčce Ditě Hermanové (20 BH), které podlehla. V semifinále se tedy utkaly hráčky jiných oddílů. Zmíněná Dita zápolila i přes své zdravotní potíže a vybojovala si postup až do finále, avšak ze zdravotních důvodů a s heslem „zdraví je přednější,“ finálový zápas skrečovala. Vítězkou dvouhry se stala hráčka hradeckého klubu Tenis-centrum DTJ – HK Daniela Jelínková (12 BH).
Také čtyřhra byla velmi zajímavá. Naše Míša se domluvila právě s Jelínkovou a spolu prošly úspěšně až do finále. Na této cestě porazily i první nasazený pár – Pátková, Beladová. Avšak finále čtyřhry potkal stejný „osud“ jako finále dvouhry. Po tvrdém boji se do finále jako druhá dvojice probojovala Hermanová s Řezníčkovou, avšak zápas byl skrečován ze stejného důvodu jako dvouhra. Z toho vyplývá, že naše hráčka Míša spolu s Dančou J. se umístila na prvním místě ve čtyřhře.
Gratulujeme všem úspěšným i méně úspěšným hráčkám a přejeme jim i nadále mnoho úspěchů. Obzvlášť gratulujeme Míše Štorkové za velký úspěch a výborný tenis, který předvedla.


Komentáře:
 

Podporují nás: