Přeložený turnaj Starších žáků
Andrea Mlynářová, 1.2.2015

Poslední lednový víkend se konal na hlineckých kurtech přeložený tenisový turnaj Starších žáků. Přeložen byl z důvodu technických problémů, které nastaly v závislosti na počasí.
Do turnaje se nakonec prezentovalo celkem 8 hráčů, z nichž byli dva domácí – Dan Vtípil a Viktor Skořepa. Nízký počet hráčů napovídá tomu, že byl turnaj odehrán poměrně rychle – za jeden den. Náš hráč Dan se, i přes svoji snahu, nedostal do dalšího kola, tudíž skončil s prvním zápasem. Nejinak tomu bylo i ve čtyřhře, která se s apelem rodičů konala, a byli do ní zapojeni všichni hráči turnaje. Totéž potkalo i dalšího hlineckého hráče Viktora.
Mezi první dva nasazené hráče ve dvouhře patřili hráči jihomoravského kraje – D. Markus (BH 9) a O. Komrska (BH 9), kteří také potvrdili svoji formu a zahráli si spolu finále. To, po dlouhém a urputném boji (mimochodem oba předvedli krásný tenis), vyhrál hráč TK Blansko – Daniel Markus. Avšak o vítězi rozhodl až supertiebreak. Mezi dalšími „známými“ a nasazenými hráči byl například Dominik Isach (BH 6) z Pardubic, který je čestným návštěvníkem každého hlineckého turnaje své kategorie. Čtvrtým nasazeným byl hráč z Brna – L. Rauš (BH 6).
Čtyřhra byla taktéž v režii zmíněných dvou hráčů - Markuse a Komrsky. Jelikož se znají z dřívějších turnajů, hráli i u nás spolu. Stejně jako ve dvouhře, tak i čtyřhra potvrdila jejich umění. Vyhráli nad druhým nasazeným párem – Isachem a Raušem, dvakrát 6:3.
Celý turnaj se nakonec povedl. Troufám si tvrdit, že všichni byli spokojení, také z toho důvodu, že nemusí čekat výrazně dlouho, než se postaví na kurt a také, že se celý turnaj odehrál za jediný den, což nebývá v těchto kategoriích běžné.

Gratulujeme všem zúčastněným i úspěšným hráčům a jsme rádi, že rodiče ani hráči účast nevzdali po prvotních potížích a znovu přijeli.


Komentáře:
 

Podporují nás: