Minitenisti - semifinále
Pavel Severýn, 3.7.2016

Jak již všichni jistě víte, hlinecké družstvo minitenistů postoupilo do semifinálových bojů, které se konaly ve Svitavách. Tam jsme zajížděli 19.června. Společně s naším družstvem tam postoupilo domácí svitavské družstvo a družstvo ze Žamberka. Již před samotným výjezdem jsme byli zastrašováni, že tam skoro nemá cenu jezdit, že nás Svitavy stejně totálně "rozsekaj". No ale my se čerta nebojíme a vyrazili jsme v obvyklém složení Nela Marešová, Monika Hromádková, Petr Lelek a Adrián Škroch. Společně vyrazili i rodiče, někteří prarodiče, sourozenci a samozřejmě nesměla chybět ani naše trenérka Terezka. Ta si vzala všechny dětičky pod svá křídla na rozehrání před vlastním zahájením.
Vše bylo zahájeno před všemi nastoupenými dětmi a šlo se hrát. My měli první rundu volno, pač zahajovali domácí Svitavy se Žamberkem. Svitavy dostály svým předpokladům a celkem rychle vítězí bez ztráty setu 8:0. A za chvíli jdem na ně my.
Hrají se vždy 4 utkání najednou, takže to rychle odsejpá, ale i se to hůř pro mě sleduje :(.
Nelinka nastupuje proti nejlepšímu hráči kraje Erikovi Růžičkovi. Nelinka se ho vůbec, ale vůbec nezalekla. Erik tam sice sázel jeden krásný razantní lift za druhým, ale Nelinka kontrovala a vracela mu je o nic méně razantně nazpět. To Erik zřejmě nečekal, pač v tu ránu byl ze super hry soupeřky lehce nervozní. Nelinka této indispozice dokonale využila a dokázala první set dotáhnout až do vítězného konce 10:8. Ve druhém setu ale nervozita z Erika vyprchala a i když se Nelinka bránila zuby nehty, tak druhý set po velkém boji prohrává 6:10. Třetí set bohužel probíhá v podobném gardu a Nelinka prohrává 5:10.
Monička nastupuje proti svitavské dvojce Tomáši Přemyslovskému. Monička též hraje co může, ale na Tomáše to nestačí a prohrává 4:10 6:10.
Další zápas hraje Petík proti Emičce Šejnohové. Emička je dle krajských přeborů druhá nejlepší hráčka kraje, ale Petík se tohoto faktu vůbec nebojí. Emička sice Petíka tlačí, ale Petík je výborný obranář a donucuje Emičku k chybám. Občas jí tam dokonce vystřihne stylový úder, který Emička nestihne ani doběhnout. No prostě oba hráli jak z partesu, ale toho v prvním setu dokázal využít pouze Petík a první set vyhrává 10:6. Ve druhém setu Emička přidala ke své hře ještě povolený dopink, čímž byl pláč a bylo to i znát na její hře. Povzbuzená povolenými látkami zpřesnila a přitvrdila své údery, se kterými měl Petík o trošku větší potíže. Ale držel se až do koncovky, ve které měla větší štěstí Emička, která srovnala na 1:1 na setu (8:10). Ve třetím setu již Petík Emičce nestíhal a i když bojoval jako lev, tak ho prohrál 4:10.
Adriánek v posledním zápasu první rundy taktéž na svého soupeře (Adélka Kolísková) vlétl jako by se nechumelilo a po super hře vyhrává první set 10:7. Ve druhém bohužel ale měla větší štěstí Adélka a stejným poměrem ho vyhrála naopak ona. Třetí set byl opět v režii Adélky a i když se Adríánek snažil seč mohl, tak třetí set prohrál 4:10 a stav utkání po první rundě byl 0:4. Mohlo to být ale úplně jinak. Tři naši hráči vedli nad soupeřem 1:0 na sety a v jednu chvíli (hrály se totiž 4 zápasy najednou) jsme všichni koukali že nad obávanými Svitavami vlastně vedeme. Bohužel štěstíčko nám ale nepřálo a dopadlo to jak to dopadlo.
V druhé rundě Erik nedal Moničce příliš šanci a vyhrává 10:1 10:4. Nelinka s Tomášem hraje asi nejdramatičtější zápas celého dne. První set sice prohrává po boji 8:10, ale ještě větší boj předvádějí aktéři v setu druhém, ve kterém Nelinka odvrací mečbol a set vyhrává 10:9. Ve třetím opět boj o každý míček - bekhend, forhand, kraťas, lob. Vše je v tomto zápasu vidět. Bohužel pro nás opět ale koncovka šťastnější pro soupeře a Nelinka prohrává 8:10.
Adriánek se Emičky drží co mu síly stačí, ale Emička je stále o krok napřed a Ema vyhrává 10:7 10:6. To Petík naopak získává čestný bod proti Adélce taktéž po výsledku 10:7 10:6.
Celkový výsledek (1:7) vypadá sice jednoznačně, ale když si prohlídnete podrobný zápis (zde), tak je vidět, že drama to bylo opravdu veliké. Dokonce za námi přišel i kapitán Svitav a pochválil naše hráče, že hráli opravdu dobře. Dokonce nám i řekl, že jsme měli smůlu na los, že jsme semifinálové boje hráli právě ve Svitavách, že hrát jinou semifinálovou skupinu, že postoupíme do finále. To nás velmi potěšilo.

Jeho slova potvrdil i následující zápas, který jsme hráli se Žamberkem, který jsme jednoznačně vyhráli 7:1. Podrobně se o něm rozepisovat nebudu, protože za chvíli začíná fotbal :) a musím psát ještě článek o dospělácích :) Podrobný zápis si můžete shlédnout zde.

Tím skončily mistrovské utkání minitenistů. Děti i rodiče byli skvělá parta a minulý týden si udělali příjemné ukončovací posezení. Nyní naše hráče čeká pár turnájků, na které se chystají vyrazit. Již sem dnes zaslechl první úspěchy, kdy Nelinka s Moničkou dneska vyrazily na turnaj do Havlíčkova Brodu a obě si dovezly pohár. Monička za třetí místo a Nelinka dokonce za místo druhé. Super výsledek a doufám, že podobné výsledky budou následovat i během zbývajících turnajů nejen o prázdninách.


Komentáře:
 

Podporují nás: