Uživatelské jméno:
Heslo:

První mistrák dospělých odehrán
Pavel Severýn, 5.5.2014

V sobotu 3. května odehrálo družstvo dospělých svoje letošní první mistrovské utkání. Zajíždělo hrát na kurty do Moravské Třebové proti tamnímu družstvu "B". Předzápasové prognózy i ambice hovořily o tom, že by se mohlo jedna o vyrovnané utkání. Minimálně i dle toho, že loni jsme s nimi prohráli 4:5. Bohužel v sobotu po probuzení a podívání se z okna a na teploměr (venkovní) jsme si nebyli jistí, zda vůbec někam budem vyjíždět. Venku mlha, silný déšť a zima jak v ruským filmu mě přinutilo pustit internet a vyhodnotit radarové snímky. Po vyhodnocení jsem ihned žhavil telefon a volal kapitánovi soupeře. Bohužel jeho hlasová schránka mi odpověd nedala, jak to u nich vypadá. Naštěstí po pár minutách mi sám volal a informoval, že u nich neprší a že v klídku můžem přijet. Takže chvíli po půl osmé jsme vyjeli směr Moravská Třebová. Mezi Hlinskem a Poličkou samá mlha a déšť, za Poličkou mlha ustoupila, a již "jen" pršelo. Za Svitavama i déšť ustoupil, avšak bylo vidět, že právě přestalo. Ale v Moravský Třebový po dešti ani památka a dokonce i suché silnice. Po vystoupení z auta nás sice praštila přes naše z auta vyhřáté těla venkovní zima, ale s tím jsme počítali, že dešti soupeř poručit dokázal, ale tu zimu oteplit schopný již nebyl:)

Takže po krátkém rozehrání na kurty nastoupili první dva kluci a dvě děvčata. Jako první z kurtu odchází Kuba Řehák, který nikoho nenechal na pochybách o tom, že má momentálně neskutečnou formu a rázem se ujímáme vedení 1:0 na zápasy. Bohužel chvíli po něm s opačným výsledkem odchází z kurtu Andrea Mlynářová a je to 1:1. Na kurtech mezitím prohráli své první sety i Standa Akrman i Terezka Wasserbauerová a začíná to s náma vypadat velmi špatně. Jsou to ale oba bojovníci a druhé sety vyhrávají a oba jdou hrát své třetí sety. Terka tento set začíná bídně a po chvíli prohrává 0:3. Je to ale děvče šikovné, které nikdy nic nevzdává. Srovnává stav v setu a dokonce se i ujímá vedení 5:4. Bohužel soupeřka srovnává, ale Terezka opět 6:5. Soupeřka předvádí snad její nejlepší tenis v životě a dostává zápas do tiebreaku. V něm je bohužel pro nás šťastnější opět její soupeřka a Terezka po boji prohrává. Standa bohužel třetí set měl mnohem jednoznačnější navíc s vítězným koncem pro soupeře. Takže v tu ránu je stav 1:3 na zápasy. Když bychom měli trošku víc štěstíčka, tak to klidně mohlo být i obráceně.

Mezi tím na kurtech hrají své zápasy kapitán Pavel Severýn i Bohouš Štěrba. Sevča nezvládá tíhu okamžiku a s jasně lepším soupeřem prohrává 1:6, 1:6. To Bohouš, to je jinej kalibr. Proti mladému nadějnému hráči vyhrává první set 7:5 a ve druhém setu vždy o gam vede. Bohužel vždy jen o jeden a logicky se tím pádem druhý set dostal do tiebreaku. V něm Bohouš perfektně začal a ujal se vedení 3:0. Ovšem pravidlo tří platí i u Bohouše a soupeř hnedle vyrovnal na 3:3. Pravidlo tří pokračovalo a Bohouš z ničeho nic 6:3 vede a má na svým kontě 3, slovy tři, matchbaly. Soupeř avšak v tu ránu vytáhl dva neuvěřitelné údery a i díky nim všechny matchbaly odvrátil. A následně vyhrál i další dva míčky a z ničeho nic se šel hrát set třetí. V něm bohužel již Bohoušovi došly nejen psychické síly ale i lehké zranění ruky zapříčinilo to, že Bob nemohl hrát na sto procent. Soupeř bez ztráty gamy vyhrát set třetí na v tu ránu byl průběžný stav utkání 1:5, takže před čtyřhrama jsme věděli, že tento den neskončí pro hlinecké hráče vítězně.

Ve čtyřhrách soupeři ukázali svoji sehranost a všichni poměrně jednoznačně 2:0 na setý vyhráli.

Takže i když prognózy byly takové jaké byly, tak nakonec jsme prohráli 1:8. Výsledek vypadá sice hrůzostrašně, ale všichni hráči předvedli bojovný výkon, za který se nemusí stydět. Tuto sobotu budou hrát svůj další mistrák na hlineckých kurtech proti mužstvu Žamberka "B". Rádi bychom v něm získali plný bodový zisk, tak nám držte pěsti a případně nás přijdte i povzbudit. ;)

Odkaz na celý zápis na cztenisu


Komentáře:
Bohumír Štěrba
5.5.2014 20:44:24
Chválím kapitána ze hezký článek:-)
Pavel Severýn
5.5.2014 23:52:49
doufám, že se pochlapěj i ostatní kapitáni a napíšou podobný články o jejich mistrácích... :)
 

Podporují nás: