Další super úspěchy našich minitenistů
Pavel Severýn, 1.9.2016

Poslední prázdninovou neděli, tudíž 28. srpna se na hlineckých kurtech konal další turnaj minitenistů. Tentokráte se sešlo 19 dětiček, kteří byli rozděleni do čtyřech skupin po pěti (kdo je zdatný v matematice, tak si jistě dopočítal, že v jedné skupině byli tedy minitenisti pouze čtyři). Je vidět popularita hlineckých turnajů, protože spousta okolních turnajů musí být zrušeno pro nízkou účast hráčů, ale v Hlinsku to néé. Zřejmě to je i díky kvalitní organizaci našeho předsedy, který pro všechny hráče zajištuje super ceny a pro nejlepší poháry. No tak přestaneme si šplhat (mimochodem potřebuji lukrativní termín na zimní hraní do haly) a začneme se věnovat dění na kurtech.
Připraveny byly klasicky 4 kurty, takže pro každou skupinu jeden kurt. Hlineckých se tentokráte sešlo 8 kousků. Jedna z největších našich nadějí Nelinka Marešová vyhrála skupinu A bez ztráty setu a jasně postoupila do čtvrtfinále. V této skupině hrál i Pája Dufku, který dvakrát vyhrál a jen těsně nepostoupil do hlavní soutěže. Ve skupině skončil totiž třetí a postupovali pouze dva nejlepší.
Do skupiny B byl nalosován pouze jeden hlinecký hráč, taktéž jeden z favoritů a obhájce vítězství z posledního hlineckého turnaje Petík Lelek. Tato skupina byla jistě nejsilněji obsazená ze všech skupin, což je patrné například z toho, že na čtvrtém místě ve skupině skončila Emička Šejnohová, která ze všech jarních mistráků prohrála pouze jedno dílčí utkání. Hlinecký Petík naštěstí Emičku hned v prvním utkání porazil a vrátil ji porážku právě z jarních mistráků. Vyhrál i další dvě utkání a prohrál nakonec pouze jedno utkání s Adélou Holmanovou. Ta ovšem taky jednou prohrála (právě s Emičkou) a vítězem skupiny se nakonec stal právě Petík před Adélkou (když Petík měl lepší skóre).
Ve skupině C byly nalosovány dvě hlinecké hráčky. Andrejka Kunzová měla bohužel smůlu, že i tato skupina byla velmi těžká a i když ve dvou zápasech dokázala soupeřům sebrat po jednom setu, tak nakonec ve skupině skončila na pátém místě. Další hlineckou hráčkou ve skupině byla Monička Hromádková, pilíř hlineckého družstva, která nakonec nestačila pouze na ostříleného minitenistu Jakuba Papajíka a postoupila z druhého místa. Kuba z místa prvního.
No zato ve skupině D, která byla pouze čtyřčlenná se sešli hnedle tři hlinečáci. Bohužel černý petr padl na Sylvinku Uchytilovou, která stále sbírá minitenisové zkušenosti a jako jediná hlinečačka nepostoupila. Dvě postupová místa si vybojovali další hlinečtí hráči Adriánek Škroch (z prvního místa bez ztráty setu) a Vojta Nevole z místa druhého.
Takže nyní hráči z prvních míst do pavouka hlavní soutěže a zbývající hráči do pavouka útěchy. Nyní sem nezahálel a vše vyfotil, takže si můžete podrobné výsledky prohlédnou ve fotkách pod článkem.
Kdo pilně četl text, tak si již jistě spočítal, že z osmičky hlinečáků do hlavní soutěže postoupilo rovných pět hráčů. Bohužel horní půlka pavouka byla obsazena pouze hlineckýma hráčema a ve spodní půlce pavouka byl pouze jeden hráč. Tím "šťastným" ve spodní půlce byl Adriánek Škroch. Šťastným byl pouze ale tím, že nehrál proti hlinečákovi, hrál ale proti pozdější finalistce Aničce Pospíšilové. Bojoval jako lev, po prvním prohraném setu dokázal dokonce srovnat na 1:1 na sety, avšak v rozhodujícím setu byla ta lepší Anička a Adriánka porazila. Ve druhém čtvrfinále, ryze nehlineckém, porazila Adélka Holmanová Kubu Papajíka a jelikož už stejně víte, že Anička byla ve finále, takže Anička v následujícím semifinále porazila Adélku.
To horní půlka pavouka byla ryze hlinecká. Nelinka Marešová porazila Vojtu Nevole 10:4 10:4 a Petík Lelek Moničku Hromádkovou 10:7 10:6. Hlinecké semifinále nabídlo velké drama, kdy první set vyhrává Nelinka 10:7, ve druhém avšak Petík Nelince prohru vrací a po setu 10:8 srovnává na 1:1 na sety. A je tu rozhodující set. Do něho lépe vstoupila Nelinka, která se ujala hned v úvodu vedení 5:0, Petík se ale nevzdává a pomalinku polehounku tento úvodní náskok stahuje. Bohužel ale pro Petíka tento náskok se mu stáhnout nepodařilo a Nelinka rozhodující set vyhrává 10:7.
V boji o třetí místo Petík vrací porážku ze skupiny Adélce Holmanové a bronzový pohár za třetí místo je v Hlinsku. Nyní ještě jestli do Hlinska doputuje i pohár zlatý za místo první.
Nelinka Marešová hraje proti Aničce Pospíšilové lehce nervozně a první set končí až tím nejtěsnějším výsledkem. Bohužel pro hlinecké fandy Nelinka prohrává 9:10. A hraje se set druhý. Opět neskutečné drama a opět je tu stav 9:9. Nelinka nechává zapomenout prohrané zápasy, které již některé z takovýchto stavů prohrála, pač dokáže tento míček vyhrát a dostat zápas do rozhodujícího setu. Ve třetím setu si ale Nelinka dokáže opět získat hned ze začátku větší náskok, který si již nenechává ujít. 9:4, náhra na forhand, vítězný forhand Nelinky, 10:4, Nelinka kukne na mamku jestli fakt vyhrála a radostné povyskočení. A aj my si právě radostně povyskočíme v židličkách při čtení tohoto textu, pač se právě dovídáme, že první místo v turnaji opět pro hlineckého hráče. Anička Pospíšilová místo druhé....

Takže rekapitulujme hlinecké - Nelinka Marešová první místo, Petík Lelek třetí místo, Monička Hromádková 6.místo, Adriánek Škroch 7.místo, 8.místo Vojta Nevole, 12.místo Pája Dufek, 16.místo Sylvinka Uchytilová a 18.místo Andrejka Kunzová.
Tak a hurá zpátky do tréninku, ať v dalším turnaji přijdou opět takovéto super umístění. Např. na dalším hlineckém turnaji v minitenisu, který se bude konat v neděli 11.září.


Komentáře:
 

Podporují nás: