Babytenisté odehráli další mistrovská utkání
Simona Ježková, 26.5.2014

O tomto víkendu hrála obě družstva babytenistů TK Hlinsko svá mistrovská utkání ka kurtech soupeřů - TK Hlinsko "A" v Havlíčkově Brodě a TK Hlinsko "B" v Žamberku.
Áčko v sestavě Jonáš Novotný, Magdaléna Smékalová, Josef Havlík a Stela Ježková nastoupilo proti tamnímu družstvu "B". Hlinečáci opět neprohráli, svoji roli favorita splnili a rychle a jednoznačně vyhráli všechny své dvouhry i obě čtyřhry. Připsali si další vítězství na zapasy 6:0. Soupeři povolili ve všech šesti zápasech uhrát jen 3 gemy. Do čtyřher kapitán postavil dvojice Jonáš-Pepa a Stela-Majda.
O poznání dramatičtější odpoledne si užilo družstvo "B" proti Žamberku "A".
Vzhledem k povinnostem Stely u "A" hlineckého týmu a vzhledem k omluvené neúčasti Kristýny Pickové odjížděla ryze pánská sestava: Adam Roušar, Fanda Vašek, Ondra Kopečný a Robert Milfait. V Žamberku je přivítal déšť, který nakonec zapříčinil, že dvouhry se odehrály pod střechou. K prvním dvěma nastoupili Adam a Fanda. Adam už vedl 4:2 a 40:0, ale svoji hru neudržel a s "nevýraznou" soupeřkou bohužel prohrál 4:6. Fanda naopak sehrál svůj letos nejlepší zápas, srovnal stav zápasů na 1:1 po suverénním vítězství 6:2. O druhý a případně třetí bod pro tým pak bojoval Ondra resp. Robert. Ondra odvedl velmi solidní výkon, běhal, rval se o každý míček, ale nakonec ho soupeřka přetlačila a vyhrála 6:4. Robert ve své premiéře nezklamal. Naopak - jeho výkon byl pro kapitána velmi příjemným překvapením. Soupeř byl ale přeci jenom o kousek lepší a zvítězil 6:2.
Před čtyřhrami tým prohrával sice 1:3, ale kapitán cítil, že na vyrovnání mají. Riskl variantu Adam-Robert a Fanda-Ondra. První dvojice i přes mimořádnou snahu domácích příznivců z řad rodičů (a občasných komentářů "místního odborníka na tenis") doslova ubojovala vítězství 7:5. Stav byl snížen na 2:3 a šlo se fandit druhé dvojici. Fanda s Ondrou se překonávali a se soupeři drželi krok. Drama vyvrcholilo za stavu 6:6, a o celém utkání rozhodoval tiebreak. Nakonec se štěstíčko usmálo na domácí a ti se radovali z výhry 7:6, protože zkrácenou hru vyhráli těsně 8:6. Utkání tedy skončilo 2:4 ve prospěch domácího týmu.


Komentáře:
Pavel Severýn
26.5.2014 10:22:33
Áčko super, Béčko škodíček-příště se jistě štěstěna přikloní na naši stranu ;)
 

Podporují nás: