Družstvo dospělých drželo krok s favoritem
Pavel Severýn, 17.6.2014

V sobotu 14.června přijelo na hlinecké kurty zatím neporažené družstvo v soutěži - Česká Třebová A. Moc nadějí si domácí hráči na úspěch nedávali, ale bylo jasné, že hosté budou i pod určitým psychickým tlakem, kdy jim jde o postup do vyšší soutěže. Bohužel jeden z nejlepších hlineckých hráčů Bohouš Štěrbu stále kvůli zdravotním problémům nemohl nastoupit, a ani nejlepší hlinecká tenistka Terka Wasserbauerová,kvůli studijním povinnostem, též nenastoupila. Takže domácí soupiska vypadala takto: Michal Havel, Kuba Řehák, Standa Akrman a Pavel Severýn a za děvčata Adéla Machová a Andrea Mlynářová.
K prvním zápasům tedy nastoupili jedničky a dvojky kluků i holek. Nejdříve Michal Havel prohrál 1:6 1:6 s Michalem Fiedlerem, ale jak sám říkal: "Kanára nedostal", takže pohoda. Přece jenom posledních pár týdnů se připravoval na nejtěžší zkoušku na Lékařské fakultě (Anatomii), takže tenis opravdu natrénovaný neměl. Zato z "Anči" dostal za A, takže nám mohl vyprávět, že raketa se drží ve spatium palmare medium - takže gratulace aspoň ke zkoušce :)
Kuba Řehák hrál s Josefem Hošpesem. První set prohrál 2:6, ve druhém tuším ve stavu 4:5 musel odvracet dva matchbally, který naštěstí odvrátil a i druhý set vyhrál 7:6. Ve třetím již vedl 5:1, ale soupeř dokázal stáhnout na 5:4. Naštěstí, ale Kuba dokázal zápas dotáhnout do vítězného konce 2:6 7:6 6:4. Adélka hrála s jednou z nejlepších dorostenek našeho kraje Nikolou Frankovou a prohrála 1:6 4:6. Hlavně ve druhém setu bylo ale vidět, že Adélka se stále zlepšuje a dokáže vyrovnaně hrát s jakoukoli soupeřkou. Na kurtu č.4 probíhal velmi vyrovnaný boj mezi naší Andrejkou a Klárou Mikyskovou. Andrea vlétla do zápasu jako vítr a velmi rychle vyhrála první set 6:2. Druhý set byl ale již více vyrovnaný a soupeřka dokázala srovnat na 1:1 a sety (4:6). Ve třetím ale opět Andrea dokázala prodat své dlouholeté zkušenosti z hraní této soutěže a celkově vyhrává 6:3 4:6 6:2. Takže v tuto chvíli stav 2:2 na zápasy.
A na kurty v tu chvíli nastupoval Standa proti Petrovi Kašparovi a Sevča proti Tomášovi Blažkovi. Přece jenom Sevča má asi již své nejlepší tenisové léta za sebou a mladým nadějným hráčem prohrává 4:6 3:6 (ve druhém setu vedl 3:2, ale bohužel od tohoto stavu nedokázal uhrát již ani gam). Naopak Standa prokázal, že v posledních týdnech opanuje opravdu výbornou formou, kterou dokáže prodávat i na kurtech a Kašpiho poráží 6:4 7:5. Takže před čtyřhrama stav 3:3 (to jsme opravdu nečekali).
Děvčata šly hrát svoji čtyřhru jako první. Soupeřky byly velkými favoritkami tohoto zápasu a taky to i předváděly na kurtu. Během chvíle vedli 1:6 2:5 a vypadalo to, že to bude jednoznačná záležitost. Naše holky se ale semkly a začaly předvádět neskutečný tenis. Dokázaly druhý set otočit ve vítězství 7:5 a hnedle 1:1 na sety. Ve třetím setu soupeřky opět ale dokázaly se hned ujat vedení 2:4. Naše holky si ale opět vzpomněly na předchozí set a dokázaly to otočit v celkové vítězství 1:6 7:5 6:4. Takže chlapci hrajou čtyřhry a průběžné naše vedení 4:3 na zápasy. Takže hlineckým chlapcům stačilo vyhrát jednu čtyřhu.
K první čtyřhře nastoupil Kuba se Standou proti dvojici Fiedler Hošpes a Sevča s Michalem proti Kašpar Blažek. Bohužel se ukázalo, že soupeři mají opravdu výborně sehrané dvojice. Kuba se Standou prohráli 0:6 3:6 a Michal se Sevčou 1:6 3:6. Standa s Kubou prohlásili, že s lepší dvojicí snad v životě ještě nehráli.
No takže celkový stav 4:5 z pohledu domácích, což sice vypadá celkem hezky, že sme dokázali potrápit dosud neporažené družstvo, ale věřím, že když bychom nastoupili v nejsilnější sestavě (hlavně Bohouš když by byl zdravej), že bychom je dokázali i porazit.
No budeme mít šanci hned příští víkend předvést naši formu, kdy vyjíždíme do Pardubic hrát proti tamnímu družstvu USK, takže držte pěsti a těšte se na další, doufám pozitivnější, článek o zápasech dospělých ;-)
Odkaz na zápis k utkání si můžete prohlédnout zde


Komentáře:
 

Podporují nás: